Vijf misverstanden over financiële planning

Over financiële planning bestaan de nodige misverstanden. Dat het alleen iets is voor oudere, rijke mensen, bijvoorbeeld. Maar iedereen kan baat hebben bij een goed financieel plan. Want u krijgt grip op uw financiën, zowel op de korte als op de lange termijn.

Het doel van financiële planning is om overzicht te krijgen over uw financiën, te zorgen voor een stabiele inkomenssituatie en uw vermogen te laten groeien. Wie wil dat niet? Toch denken veel mensen dat een financieel plan niet voor hen bedoeld is. Wat zijn de misverstanden?

Ik ben te jong
Een financieel plan is juist voor jonge mensen een uitkomst. Want hoe eerder u uw financiële toekomst regelt, hoe eenvoudiger, effectiever en voordeliger de maatregelen zijn die u kunt treffen.

Ik ben niet rijk genoeg
Juist met een bescheiden inkomen, heeft u veel aan financiële planning. Door uw financiële regelingen als hypotheek, pensioen en spaargeld op elkaar af te stemmen en financiële risico’s te beperken, verbeteren uw financiën. Daardoor kunt u meer wensen in vervulling laten gaan.

Ik heb geen vaste plannen voor de toekomst
Het is helemaal niet nodig om al precies te weten wat u in de toekomst wilt. Met een financieel plan zorgt u voor gezonde financiën en financiële reserves. Op het moment dat uw plannen wel concreet worden, bent u financieel voorbereid om ze te verwezenlijken.

Ik vind een financieel plan te duur
Een goed financieel plan zal u vooral geld opleveren. Doordat u op tijd risico’s afdekt en zorgt voor voldoende inkomsten in elke levensfase, bespaart u op ad hoc ‘reparatiewerk’ in de toekomst.

Geld interesseert mij niet
U bent vooral bezig uw dromen waar te maken en uw leven aangenaam in te richten? Dat is nu precies waar financiële planning voor bedoeld is.

Overzicht en analyse

Waar kijken wij naar als u een financieel plan laat maken? Het startpunt is een overzicht van uw financiën, een analyse van uw persoonlijke situatie en het in kaart brengen van uw financiële risico’s. Ook uw wensen komen aan de orde. Voor de korte termijn, zoals een nieuwe auto of een fijne vakantie. Maar ook voor de lange termijn: een huis kopen, een eigen bedrijf beginnen, eerder stoppen met werken of een wereldreis maken.

Financiële oplossingen

Op basis van de analyse stellen wij financiële oplossingen voor die enerzijds zorgen voor inkomensstabiliteit in verschillende levensfasen en anderzijds voor vermogensgroei zodat u uw toekomstwensen kunt realiseren. Een goed plan is bovendien flexibel en kan altijd aangepast worden als uw wensen en verwachtingen veranderen.

Ja, een financieel plan is vast ook iets voor u. Neem contact op met ons kantoor voor meer informatie.