Meer grip op geld in 2019 (en daarna)

Stoppen met roken, gezonder eten en meer bewegen, staan hoog op het lijstje van goede voornemens waarmee we het nieuwe jaar ingaan. Maar naast fysiek gezond willen we ook graag financieel gezond zijn. Wat zijn dan de belangrijkste aandachts-punten?

Overzicht en inzicht

Een belangrijke eerste stap om meer grip te krijgen op de financiën is: overzicht creëren. Als u weet wat u per maand te besteden heeft, weet u ook waar verbeteringen mogelijk zijn. Op de website van het Nibud, leest u hoe u een financieel overzicht maakt. Houd ook uw salarisstrook van januari tegen het licht. Bent u erop vooruit gegaan? En kijk naar uw uitgaven. Hoe hard zijn de kosten voor energie en zorgverzekering omhoog gegaan?

Bezuinigen en sparen

Wilt u meer bestedingsruimte hebben? Kijk dan eens op welke zaken u kunt bezuinigen. Abonnementen voor bijvoorbeeld telefoon, sportschool en krant kunnen vaak goedkoper of zelfs geschrapt worden. En bent u bij uw huidige energieleverancier het voordeligst uit? Ook op uw verzekeringspakket kunt u misschien besparen. Wij lichten graag uw pakket door en bespreken uw verzekeringswensen. Vervolgens adviseren wij u hoe u zich optimaal en voordelig verzekert. Ook kijken we of we uw leningen kunnen samenvoegen. En we gaan na of er verbeteringen mogelijk zijn in uw hypotheek.

Lange termijndoelen

Fijn om de bezem door uw vaste lasten te halen. Dat levert direct financieel voordeel op. Maar om echt grip te krijgen op uw financiën, moet u ook naar de lange termijn kijken. Wat zijn uw verwachtingen en wensen voor de toekomst? Misschien wilt u uw hypotheek versneld aflossen of uw woning verduurzamen. Er komen carrièrekansen of u heeft een kinderwens. Of u wilt eerder stoppen met werken.

Financieel plan

Wat u nodig heeft om ook op de lange termijn financieel gezond te blijven, is een financieel plan. Dat plan kunt u samen met ons maken. Wij inventariseren uw financiële situatie en gaan na welke kansen en risico’s er zijn. En we vragen expliciet naar uw toekomstplannen. Centraal in het financieel plan staat hoe u uw wensen financieel kunt realiseren en hoe u uw financiën beschermt. Uiteraard kan het plan altijd worden aangepast als uw wensen of uw mogelijkheden veranderen.

Is een betere financiële gezondheid een van uw goede voornemens? Maak dan een afspraak met ons.