Hoe kiest u de juiste verzekering?

Natuurlijk is het fijn dat wij als consumenten kunnen kiezen uit een breed aanbod als we iets willen kopen. Maar soms is het aanbod wel heel groot en is vergelijken lastig. Dat geldt ook voor verzekeringen. Hoe weet u dat u de goede keuze maakt?

Zo’n 20% van de bevolking geniet ervan om uit te zoeken welk product bij haar past. Men zoekt informatie op internet, gaat naar consumentenwebsites en leest de kleine lettertjes. En die andere 80%? Die gebruikt vuistregels: wat in het verleden gewerkt heeft, zal ook nu werken. En: wat een ander doet, is ook goed voor mij. Maar is dat echt zo? Veel mensen twijfelen en voelen zich onzeker over hun keuze.

Wel goedkoop, niet goed

Ook als u een verzekering wilt afsluiten, heeft u vaak enorme keuzemogelijkheden. Gaat u het internet op om zelf informatie te zoeken en de polis af te sluiten, eventueel via een vergelijkingssite? Uit onderzoek blijkt dat mensen – en ook vergelijkingssites – dan vooral letten op de tarieven en niet op de voorwaarden. Dan krijgt u dus de goedkoopste, maar niet de beste verzekering. En de sites die wel op kwaliteit selecteren, gaan vaak uit van een standaardsituatie. Maar voor u kunnen wel heel andere factoren belangrijk zijn. Dan zou een ander advies passender zijn. En ten slotte: er zijn verschillende vergelijkingssites die allemaal weer andere resultaten tonen. Welke moet u geloven?

Financiële stabiliteit

Voor advies over een complex financieel product, zoals een hypotheek of levensverzekering, kloppen mensen meestal aan bij een financieel adviseur. Dat is logisch, want het gaat om veel geld en om een regeling waar u lang aan vastzit. Maar waarom zou u niet ook uw verzekeringspakket laten doorlichten en verbeteren door een professional? Wij beschouwen al uw financiële regelingen als één samenhangend geheel. Het gaat per slot van rekening om financiële stabiliteit. Dat betekent betaalbare maandlasten en bescherming van uw bezittingen, uw inkomen en uw financiële reserve;  dus liever geen plotselinge hoge kosten, omdat u schade heeft of omdat uw inkomen daalt. En wél een gestage groei van uw vermogen.

Compleet financieel advies

Wij zijn van mening dat al uw financiële regelingen moeten passen bij uw wensen en uw behoeften en dat ze goed op elkaar afgestemd moeten zijn. We adviseren u daarom over complexe producten én over ‘gewone’ schadeverzekeringen. Al die regelingen moeten op elkaar afgestemd zijn. Klop bij ons aan voor een integraal advies.