Geld lenen? Wees verstandig en laat u adviseren

Woningisolatie, toekomstbestendig maken van de woning of de aanschaf van een nieuwe auto. Het zijn grote uitgaven waarvoor u het geld misschien niet beschikbaar heeft. Maar een lening afsluiten is een hele stap. Zorg voor een verantwoorde keuze en laat u adviseren.

‘Let op! Geld lenen kost geld’. Met die slogan moeten kredietaanbieders u waarschuwen voor de kosten van een lening. Maar het maakt voor de kosten nogal uit waar u de lening afsluit. Veel mensen kloppen aan bij hun eigen bank. Bijna de helft van de persoonlijke leningen en door-lopende kredieten worden daar standaard afgesloten. Toch bent u daar lang niet altijd het voordeligst uit. Afhankelijk van uw leenbedrag en het type lening betaalt u bij minder bekende kredietverstrekkers tot wel 4% minder rente. U kunt dan honderden euro’s per jaar besparen op de kosten. Bij wie bent u het voordeligst uit voor een lening? Dat zoeken wij graag voor u uit.

Flitskrediet via internet

Op het internet kunt u aanbiedingen vinden om snel geld te lenen. Meestal is dat geen goed idee. Want dit zogenaamde flitskrediet rekent met een hoge rente, soms tot 600% op jaarbasis. Tot voor kort werden de leningen ook wel aangeboden tegen extra kosten voor ‘garantstelling’, een relatief hoog bedrag dat u als lener boven op de rente moest betalen. Maar die kosten voor garantstelling zijn nu verboden. Wat ook niet toegestaan is, zijn administratiekosten of verzekeringspremies die u moet betalen. Ga daar dus niet op in. De kans is bovendien groot dat u met oplichters te maken heeft. U hoort dan na betaling niets meer of u krijgt een melding dat de aanvraag is afgewezen. De lening wordt niet verstrekt en u bent uw geld kwijt.

Laat u adviseren

Wilt u geld lenen voor een grote uitgave? Ga dan niet zelf op zoek naar een kredietverstrekker, maar klop bij ons aan voor advies. Wij bespreken met u welke leenvorm past bij uw bestedings-doel en welke maandlasten verantwoord zijn in uw situatie.

Bron: https://josvancalsteren.nl/blog


Jos van Calsteren
E: j.vancalsteren@van-eekhout.nl
Nijverheidstraat 40 | 2901 AR  Capelle aan den IJssel
Postbus 310 | 2900 AH  Capelle aan den IJssel
Tel: 010-436 38 30 | fax: 010-436 02 43
www.van-eekhout.nl

financieel advies | employee-benefits | riskmanagement | legal services