Aansprakelijkheidsverzekering dekt meer dan u denkt

Vrijwel iedereen in Nederland heeft een annuleringsverzekering voor particulieren. Maar niet iedereen weet wat de dekking van deze verzekering precies inhoudt. Daarom wordt veel schade niet geclaimd, terwijl er wel een vergoeding voor is.

Ruim 56% van de mensen met een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP), heeft daar nog nooit een beroep op gedaan. Dat blijkt uit een panelonderzoek van de Consumentenbond. Ook diende 16% van de ondervraagden slechts eenmaal een claim in. Is de AVP dus een overbodige verzekering? Zeker niet. Volgens de Consumentenbond komt de verzekering juist vaker van pas dan veel mensen denken. Welke schade kunt u claimen?

Kinderen

Kleine brokkenpiloten zijn het vaak, de kids. Met de fiets langs de portier van een auto geschampt, bij een vriendje thuis een bal door de ruit geschoten of tijdens een stoeipartij de bril van oom Jeroen gebroken? Die schade kunt u claimen op de AVP.

Huisdieren

Ja, ook uw hond en kat vallen vaak onder de dekking van de AVP. Tuin van de buren in een wilde bui vernield? Aanrijding veroorzaakt door een plotselinge oversteek? Uw AVP vergoedt materiële en letselschade.

Vriendendienst

Zo aardig dat u uw vrienden helpt met hun verhuizing. Maar wat stom dat u die vaas heeft laten vallen! Financieel is de strop gelukkig te overzien, omdat u de schade kunt verhalen op de AVP.

Sport en spel

Lekker een balletje trappen in het weekend. Gezond en gezellig. Maar zo´n voetbal kan ook hard terechtkomen op het hoofd van een voorbijganger. Dan bent u als schutter aansprakelijk. Spreek in dat geval uw AVP aan.

Leenspullen

Hee buuf, mag ik jouw fiets even gebruiken? Natuurlijk leent u wel eens wat van een ander. Maar door onvoorzichtigheid kan er schade ontstaan aan de geleende spullen. Houd de relatie goed en zorg ervoor dat de schade vergoed wordt. Kan gewoon door een beroep te doen op de AVP.

Anders verzekerd

Is de schade al verzekerd, bijvoorbeeld op iemands inboedelverzekering of autoverzekering? Dan is er misschien sprake van een eigen risico. En dat bedrag kan uw AVP vergoeden. Veroorzaakt u als vrijwilliger of mantelzorger schade? Dan is de kans groot dat u via uw gemeente verzekerd bent tegen aansprakelijkheid en schade.

AVP laten doorlichten en een betere afsluiten? Neem contact op met ons kantoor.