Verzekeraars minder gul met vergoeding smartphone

Als u een allrisk inboedelverzekering heeft, rekent u misschien op een ruimhartige vergoeding als het scherm van uw smartphone door een val een barst oploopt. Maar nogal wat verzekeraars hebben de vergoeding beperkt.

Allrisk klinkt alsof alle risico’s zijn verzekerd. Toch zijn daar wel wat kanttekeningen bij te maken. Bij schade aan uw smartphone of tablet bijvoorbeeld. Die behoren tot de meest geclaimde zaken op de allrisk inboedelverzekering. Logisch, het zijn dure apparaten en ze zijn bovendien nogal kwetsbaar. Daar komt bij dat ze vaak intensief gebruikt worden en dat we ermee aan de wandel gaan. De kans op een val en een gebarsten scherm is dan groot. Reparatiekosten bedragen vaak enkele honderden euro’s.

Ingedekt tegen hoge claims

De schadelast van smartphones en tablets is zo hoog opgelopen dat veel inboedelverzekeraars zich hebben ingedekt tegen hoge claims. Meer dan de helft heeft speciale voorwaarden opgenomen. Sommige verzekeraars hebben smartphones en tablets helemaal uitgesloten van de dekking. Bij andere gelden beperkingen, bijvoorbeeld een maximumuitkering of een (extra) eigen risico. Het kan ook zijn dat val- en stootschade niet verzekerd is of dat u mobiele elektronica apart moet bijverzekeren. Ook kan uw allrisk inboedelverzekering een verplicht eigen risico hebben dat zo hoog is dat u reparatiekosten (grotendeels) zelf betaalt.

Waar kunt u nog op rekenen?

Om onaangename verrassingen te voorkomen, is het handig uit te zoeken waar u op kunt rekenen als uw smartphone of tablet beschadigd raakt. Als u contact opneemt met ons kantoor bekijken wij uw polisvoorwaarden zowel van uw inboedel- als van uw reisverzekering. Want ook op vakantie wilt u goed verzekerd zijn. Bent u niet tevreden over de dekking? Wij adviseren u graag hoe u zich beter kunt verzekeren.